Korleis støtte prosjektet vårt.

Vi har for øyeblikket 164 sauer med stort og smått på garden. Tallet bør ned på 100 før vinteren  2021 for å klare å ha kapasitet til å gi alle optimalt stell og med god støtte å klare å ha økonomi til rikelig med godt for og strø. Drømmen hadde vert å finne noken som vil kjøpe dei resterende 64......... Eller noken som kunne ha lyst å bli med å drive sheepsanctuariet. Pga min egen helsesituasjon er arbeidskapasiteten min for tiden 0. Har vert sjukmeldt et halvt år pga prolaps som klemmer på isjiasnerven i ryggen samt slitasjegikt i ryggen. Så har heldigvis hat en fantastisk avløyser med landbrukskompetanse denne tida og familien har vert med å bidratt det dei kan. Likevel er det ikkje realistisk å drive gården sånn i årevis. Forhåpentligvis blir eg litt bedre etterkvart. Kor lenge det blir til er derimot vanskelig å seie. Så å kunne delt denne drømmen med noken som er på samme bølgelengde som meg ideologisk og kanskje hakket sprekare fysisk hadde vert fantstisk. Sjølvsagt kunne og mykje vore gjort med å modernisere fjøs og automatisere foringa. Ser det berre som enda mykje meir urealistisk å finne noken som vill sponse fleire hundre tusen til det. Og sjølv har eg definitivt ikkje økonomi til det som heiltidsbonde (no hundre prosent ute av drift).

For meg er det dyra som er det viktige og heile drivkrafta og motivasjonen for dette prosjektet.

Det er mulig å adoptere en eller fleire av sauene våre for kroner 1200,- per sau per år (100,- kr mnd). Då kan du velge en av sauene som du sikrer får leve godt eit heilt år. Til gjengjeld får du info om dagliglivet til din sau og om interesse garn eller ull fra akkurat den sauen. Evt deladopsjon der fleire deler på utgiftene til en sau. Adopsjon betales enten til kontonummer 3705 05 07379 og merkes med adopsjon sau og sauens navn eller Vipps til 95 85 50 66 merka med adopsjon sau og sauens navn.

Det er mulig å leige overnatting i Gamlestova på garden. Og få lov å nyte naturen og kose med dyra på garden. Ta kontakt på mail stallgryta@yahoo.com for tilbod.

Ellers er det mulig å vere med å bidra på aksjonen på spleis.no. Pengene derfra går til dei hundre sauene som blir igjen på deling. Eller en kan vippse bidrag til 95 85 50 66. Har også registrert oss på patreon.com og go fund me. 

Vi selger også garn fra sauene som kan bestilles på stallgryta@yahoo.com eller via nettbutikken her på sida. 

Garn frå blæset sau. Ein gammal norsk sauerase som er utrydningstruet. Sauene er svarte med kvitt blæs og kvite bein samt kvit haletipp. Vi har nokre få av rasen.

Garn frå Grå Trøndersau. Trøndersauen stammer frå Trøndelag der munkane avla fram ein sauerase for å få mjuk og god grå ull til munkekjortlane sine. Trøndersauen er en liten og omgjengelig sau som er glad i kontakt med menneske og passer godt på lamma sine. Rasen er utrydningstrua og vi har nokre få her på garden.

Garn frå norsk sjeviotsau. Sjeviot sauen er den ultimate vestlandssauen. Små hardføre sauer som klarer seg på til dels næringsfattige beiter langs vestlandskysten. Fins i fargane kvit og svart. Særpreg er øyra som står rett opp og lang hale. Då eg vaks opp var sjeviot sauen den dominerande sauerasen på garden og vi har framleis en god gjeng av rasen.