Korleis støtte prosjektet vårt.

Vi har for øyeblikket 167 sauer med stort og smått på garden. Tallet må ned på 150 før vinteren for å klare å ha kapasitet til å gi alle optimalt stell og med god støtte å klare å ha økonomi til rikelig med godt for og strø. Drømmen hadde vert å finne noken som vil kjøpe dei resterende 17......... Det er mulig å adoptere en eller fleire av sauene våre for kroner 1200,- per sau per år (100,- kr mnd). Då kan du velge en av sauene som du sikrer får leve godt eit heilt år. Til gjengjeld får du info om dagliglivet til din sau og om interesse garn eller ull fra akkurat den sauen. Evt deladopsjon der fleire deler på utgiftene til en sau. Ellers er det mulig å vere med å bidra på aksjonen på spleis.no. Pengene derfra går til dei hundre sauene som blir igjen på deling. Eller en kan vippse bidrag til 95 85 50 66. Vi selger også garn fra sauene som kan bestilles på stallgryta@yahoo.com eller via melding/messenger. Vi har også registrert oss på patreon.com der en kan gi fast støtte kvar mnd. Og har fortløpende insamling på spleis.no. 

Garn frå blæset sau. Ein gammal norsk sauerase som er utrydningstruet. Sauene er svarte med kvitt blæs og kvite bein samt kvit haletipp. Vi har nokre få av rasen.

Garn frå Grå Trøndersau. Trøndersauen stammer frå Trøndelag der munkane avla fram ein sauerase for å få mjuk og god grå ull til munkekjortlane sine. Trøndersauen er en liten og omgjengelig sau som er glad i kontakt med menneske og passer godt på lamma sine. Rasen er utrydningstrua og vi har nokre få her på garden.

Garn frå norsk sjeviotsau. Sjeviot sauen er den ultimate vestlandssauen. Små hardføre sauer som klarer seg på til dels næringsfattige beiter langs vestlandskysten. Fins i fargane kvit og svart. Særpreg er øyra som står rett opp og lang hale. Då eg vaks opp var sjeviot sauen den dominerande sauerasen på garden og vi har framleis en god gjeng av rasen.