Sauebloggen.

22. okt, 2021

Motivasjon på topp og en fysikk som berre klarer det den klarer.

Det går ikkje fort men nå er det berre 52 sauer igjen å klippe av 146. Små økter med rundt 10 sauer. Tar det sakte og har assistent som tar alle dei tunge taka. Sakte og sikkert kjem vi mot målet.

Drømmer om en stor lottogevinst eller en investor som syns ideen vår er så god at hen har lyst å investere store summer i gården vår. 😊

Drømmer om ny fjøs/påbygg. Og å ha råd å vedlikeholde og reparere på bygg og maskiner vi har. Per dags dato er det kun dyra som blir prioritert. Mat og stell av dei er økonomisk prioritet en. Så kommer lån og faste utgifter. Og så er det lite og ingenting igjen til annet. Men men er i det minste lykkelig med å sjå at dyra har det godt. 😊

16. okt, 2021

Vinteren står for døra. Er super glad og stolt over å ha fått flokken min gjennom 2 vintre som slaktefri flokk. 

Likevel har flokken minka med fire værer i år. Sukkermann som vi mista tidlig på året. Jørgen vart plutselig sjuk og døydde i haust. Marseillus måtte vi avlive i haust. Han har hat litt problemer med å tygge, dyrlegen meinte det kunne vere relatert til tannfelling og mulig betennelse etter det, uansett vært det ikkje bedre med tida. Så no var valget egentlig overraskende enkelt å ta. Han kunne ikkje fortsatt slik i vinter. Han hadde en flott sommar og vi kosa og dulla masse med han. Sånn er det å ha ansvaret for dyr. Vi elsker dei og gjer alt vi kan for dei. Likevel er det ikkje alltid nok. Den fjerde som reiste reiste til et tilvære som avlsvær med sitt eget harem. Og vi får tru han får det godt og blir lykkelig der.

Sauene våre får velge sjølv om dei vil gå på bøen eller fjellet. Og i dag kom fjell flokken innom gården. Det var veldig koselig. Dei har en heilt egen aura når en møter dei desse sjølvstendige søyene som styrer seg sjølv. 

Litt vinterfôr er sikra og vi har bestilling på nok. Dei neste vekene må vi prøve å få solgt litt julegaver så vi får finansiert enno ein vinter i denne sauedrømmeverden eg har prøvd å lage her. 

4. sep, 2021

Sommeren er over og hausten er på plass.

Ti sauer er klipt. 139 venter på å bli klipt. Eg deler dei opp i små puljer så får vi klipt alle etterkvart.

Det er fantastisk godt å ha sauene uten å måtte ha det heilt forferdelig kvar haust med utvelgelse til slakt.

Eg er fortsatt mykje redusert jobbmessig men men med god assistanse går det bra. Å berre ha voksne sauer og ikkje lamm gjer jobben langt meir overkommelig. Dei fleste dager er det berre rundt en time på å køyre vatn og tilsynsrunde.

Det har vert den fineste sommaren eg kan hugse med stort sett sol og tørt. Kjempebra for å slippe dei verste smertene frå slitasjegikta mi. Krevande for natur og dyr.

Geitene og 40 sauer er trekt på fjellet og koser seg med sopp og lauv. Det er fint å kunne tilby dei denne fridommen samtidig som vi har oversikt på kor dei er takket vere nofence og smartbjella.

Mesteparten av gyllen er komt ut. Tallen er komt ut. Og vi er meir eller mindre klare for vinter sesongen. 

Trenger å få litt fersk kapital men men har litt fleire ullprodukter i tankane. Skulle berre hat et par ekstra ullentusiaster til å vere med på produksjonen. 

14. jul, 2021

Vinterhøy er komt på låven. Og rundballer er bestilt. Jobber med å få litt økonomisk støtte så eg slipper å vere heilt på felgen for at sauene skal ha mat i vinter.

Kroppen setter vanvittig mykje begrensninger for tiltakslysta. Noke som er vanskelig å akseptere. Ingen overskudd til å virkelig komme videre med ullprosjekter og gårdsturisme. Men men med bittesmå steg kjem en også framover. Og å ikkje lytte til kroppen fører til bom stopp. 

Sauene virker lykkelige og fornøyd med tilværelsen. 😊 Kvar dag går vi tilsynsrunde og sjekker at alle 150 er oppegående og i fin form. No når det er varmt og fuktig er flugemakkangrep frå Spyfluge det viktigste å sjå etter. Det er ikkje mykje ytre teikn før angrepet er alvorlig og omfattande. Til no har Gull-Lars hat et lite angrep i panna og Marseillesen, som forresten har sju årsbursdag i dag, hadde eit lite angrep mellom bakbeina. Begge vart behandla fort og effektivt og er bra igjen no.

Sol og varme er ikkje sauene sitt favoritver. Dei har insektsfobi og spring i skyggen eller tråkker og legg seg ned. Om kvelden er dei derimot aktive og beiter og koser seg. Berre det er overskya er dei mykje meir tilfreds enn når sola steiker. 

Ingen har trekt til fjells enno. Ei lita gruppe på rundt 44 sauer går litt lengre runder i utmarka om kvelden. Nokre av dei eldre er kun på bøen og rundt fjøsen. Og nokre er så vidt i utmarka som ligg heilt attmed garden. Snodig gjeng. Men men at dei trivst nær oss ser eg absolutt på som en god ting. 

 

26. mar, 2021

Regn og vind og surt ver.

Utegangssauene snoker rundt etter grønt heile dagen. 🙂 Fortsatt får dei rundballe i tillegg.

Innesauene venter på klipp og å få komme ut på beite. Går ikkje så fort med klippinga mi. Har klipt 12 og har igjen 138 å klippe. 😎 Klarer ikkje å klippe meir en 4 til 6 på en dag. Klipper og steller klauvene på samme tid. 🙂 

Ellers har alle sauene fått vaksine. 🙂