Sauebloggen.

26. mar, 2021

Regn og vind og surt ver.

Utegangssauene snoker rundt etter grønt heile dagen. 🙂 Fortsatt får dei rundballe i tillegg.

Innesauene venter på klipp og å få komme ut på beite. Går ikkje så fort med klippinga mi. Har klipt 12 og har igjen 138 å klippe. 😎 Klarer ikkje å klippe meir en 4 til 6 på en dag. Klipper og steller klauvene på samme tid. 🙂 

Ellers har alle sauene fått vaksine. 🙂 

4. mar, 2021

En smak av vår. Og i dag morges er det igjen kjølig ute. 

I går fikk vi klipt dei to eldste pensjonistane, Foxy og Mette. 14 og 13 år i år. Og to av 11 åringane, Flochs og Totti. I heile vinter har eg vert bekymra for om dei får i seg nok mat og om dei er tynne. Uten tjukk ull kan eg hvertfall fastslå at dei er meget godt i stand. 😎 Og det er bra med så gamle sauer. Plutselig treng dei å ha litt å gå på om det skjer noke. 

24. feb, 2021

Det stormar og regner rundt husnovene. Så då er det ok å skrive ei lita oppdatering her før eg går ut og tar opprop hos sauene.

I går var eg på sjukehuset til samtale med ortopeden. Ortopeden meiner at ein operasjon for å stabilisere skuldra så den ikkje går ut av ledd vil vere svært fornuftig. Dessverre er skuldra for stiv etter alle utglidingane. Så må trene skuldra for meir mobilitet og så skal vi ta ei ny vurdering om tre mnder.

Eg prøver etter beste evne å blogge på Instagram. Driv å øver på nålefilting for å kunne lage meir ullprodukter for salg. 

Heldigvis kom det inn 9500,- på Spleis aksjonen slik at halvparten av dyrlege rekningane vart dekka. Tusen takk til alle som bidro og til alle som handler hos oss og adopterer sauer isv. ❤️❤️ Det er utrulig kor mykje penger det koster å ta seg av 150 sauer. For min egen del burde eg nok redusert fort og effektivt til 100 sauer. Ser berre ingen måte å velge 50 stakkarer som må offres for at eg og dei andre sauene skal ha det optimalt. Så fortsetter å prøve å klare å ta vare på alle 150. Då gjeld det å vere kreativ for å få inn penger. Ikkje så heilt lett når en er 80% ute av drift pga rygg og skulder som ikkje vil samarbeide.

Drømmer om å bygge en ny utegangsstall til hoppene som ville gjort hesteholdet så å si sjølvgåande  og spart både kostnader og arbeid. Og drømmer og om å bygge på sauefjøsen så alt hadde blitt litt meir lettvint og en slapp å forholde seg til ver og vind. Og så har vi et tak som må skiftes på låven, kledning som må byttes på låven, et naust som bør renoveres, stølshus som bør renoverast, to hus som burde vore pussa opp, traktor som kunne trenge en oppgradering, osv. Og med en konto som er tomm når for, strø, veterinær og annet dyra treng er betalt begrenser det seg temmelig godt sjølv kva en får gjort. Så kreative idéer mottas med takk. 😊☺️ 

Snart er det beite sesong igjen. Snøen er smelta og sauene går allereie og snoker etter grønne spirer. 

 

18. feb, 2021

Etter nokre veker med kaldt og vakkert vinterver er det nå mildver og regn i vente. Ryggen har vert heilt slått ut i kulden. Er frustrerende når en er full av tiltakslyst å berre få gjort det mest nødvendige pga smerter i kroppen. 

Holder på med adopsjonshilsen til dei som har adoptert sauer hos oss. Skulle sende dei til jul var idéen...... Det satte skuldra en bråstopper for. Så då får det bli no i steden. 🙂 

Alle sauene er kvikke og raske heldigvis. 🙂 Og alle er så klare for vår og ferskt gras. 

Nå venter en mnd med vaksinering, klipping, kontroll av klauver og horn, sette i erstatningsøyremerker på dei som har mista, og markekuring. Så venter beite sesongen i april mai. Og då er det godt å ha litt tilbakevokst ull igjen. Villsauene har allerede teke til å røyte rundt hovudet. Medan spælsauene nok ikkje "slepp" ulla før om en god mnds tid. Viktig å klippe på riktig tidspunkt så det ikkje blir masse botnull som sit igjen og lager filt i tuppane på sommar ulla.

Ellers trener eg på nålefilting. 🙂 Om eg klarer å la vere å stikke sund fingrane mine er målet å klare å lage nålefilta figurer for salg etterkvart. Har litt vei igjen der. 😎

 

 

16. jan, 2021

Vi mista vår kjære lille Sukkermann. ❤️ ❤️ 💔💔

Han var sånn ett søtt lite vesen. Då han var heilt liten valgte mor hans, Sukkerspinn, at ho ville ha berre han av dei to lamma sine. Søstera, Sukkertopp, stanga ho når jo fikk sjansen. Så Sukkerspinn måtte stå bindt og Sukkertopp måtte få flaske. Og det førte til at Sukkermann fikk veldig god kontakt med oss mennesker. Sukkerspinn er en over gjennomsnittet kriminell sau som er oftere utafor enn innafor gjerdet til tider. Så mesteparten av sommaren gikk Sukkerspinn på bøen og sneik medan dei to lamma hennar gikk eller låg tett sammen og venta på at ho skulle komme tilbake.

Om høsten vart Sukkermann kåra som beste villsau værlamm i heile Norge og dermed beste villsau værlammet i verden.  

For oss var han hvertfall verdens beste Sukkermann. R. I. P. ❤️❤️💔💔