24. feb, 2021

24. Februar 2021.

Det stormar og regner rundt husnovene. Så då er det ok å skrive ei lita oppdatering her før eg går ut og tar opprop hos sauene.

I går var eg på sjukehuset til samtale med ortopeden. Ortopeden meiner at ein operasjon for å stabilisere skuldra så den ikkje går ut av ledd vil vere svært fornuftig. Dessverre er skuldra for stiv etter alle utglidingane. Så må trene skuldra for meir mobilitet og så skal vi ta ei ny vurdering om tre mnder.

Eg prøver etter beste evne å blogge på Instagram. Driv å øver på nålefilting for å kunne lage meir ullprodukter for salg. 

Heldigvis kom det inn 9500,- på Spleis aksjonen slik at halvparten av dyrlege rekningane vart dekka. Tusen takk til alle som bidro og til alle som handler hos oss og adopterer sauer isv. ❤️❤️ Det er utrulig kor mykje penger det koster å ta seg av 150 sauer. For min egen del burde eg nok redusert fort og effektivt til 100 sauer. Ser berre ingen måte å velge 50 stakkarer som må offres for at eg og dei andre sauene skal ha det optimalt. Så fortsetter å prøve å klare å ta vare på alle 150. Då gjeld det å vere kreativ for å få inn penger. Ikkje så heilt lett når en er 80% ute av drift pga rygg og skulder som ikkje vil samarbeide.

Drømmer om å bygge en ny utegangsstall til hoppene som ville gjort hesteholdet så å si sjølvgåande  og spart både kostnader og arbeid. Og drømmer og om å bygge på sauefjøsen så alt hadde blitt litt meir lettvint og en slapp å forholde seg til ver og vind. Og så har vi et tak som må skiftes på låven, kledning som må byttes på låven, et naust som bør renoveres, stølshus som bør renoverast, to hus som burde vore pussa opp, traktor som kunne trenge en oppgradering, osv. Og med en konto som er tomm når for, strø, veterinær og annet dyra treng er betalt begrenser det seg temmelig godt sjølv kva en får gjort. Så kreative idéer mottas med takk. 😊☺️ 

Snart er det beite sesong igjen. Snøen er smelta og sauene går allereie og snoker etter grønne spirer.