16. okt, 2021

16.Oktober 2021.

Vinteren står for døra. Er super glad og stolt over å ha fått flokken min gjennom 2 vintre som slaktefri flokk. 

Likevel har flokken minka med fire værer i år. Sukkermann som vi mista tidlig på året. Jørgen vart plutselig sjuk og døydde i haust. Marseillus måtte vi avlive i haust. Han har hat litt problemer med å tygge, dyrlegen meinte det kunne vere relatert til tannfelling og mulig betennelse etter det, uansett vært det ikkje bedre med tida. Så no var valget egentlig overraskende enkelt å ta. Han kunne ikkje fortsatt slik i vinter. Han hadde en flott sommar og vi kosa og dulla masse med han. Sånn er det å ha ansvaret for dyr. Vi elsker dei og gjer alt vi kan for dei. Likevel er det ikkje alltid nok. Den fjerde som reiste reiste til et tilvære som avlsvær med sitt eget harem. Og vi får tru han får det godt og blir lykkelig der.

Sauene våre får velge sjølv om dei vil gå på bøen eller fjellet. Og i dag kom fjell flokken innom gården. Det var veldig koselig. Dei har en heilt egen aura når en møter dei desse sjølvstendige søyene som styrer seg sjølv. 

Litt vinterfôr er sikra og vi har bestilling på nok. Dei neste vekene må vi prøve å få solgt litt julegaver så vi får finansiert enno ein vinter i denne sauedrømmeverden eg har prøvd å lage her.