25. apr, 2022

25. April. 2022.

Nytt liv i flokken. ❤️❤️

Murray var så heldig å få vere ein av dei to heldige utvalgte sauene til å få lov til å få lamm i år.

Så nå har lille Stine og lille Stina komt til verden og blitt en del av framtida for flokken vår. 😊 Dei hadde ei lita søster til som dessverre ikkje var liv i etter fødselen.

Murray var ikkje heilt i form etter fødselen. Mest sannsynlig pga litt foromstilling når ho kom i egen binge. Så ho fikk litt lite melk så vi supplerte litt så jentene skulle vere gode og mette. Med litt tilleggsforing av løvetann er apetitten og forma tilbake og ho produserer nok melk til jentene.

Stine og Stina er supersøte og kosete. 😊 Det er så fint for heile flokken å ha små lamm på garden igjen. 

31. mar, 2022

31. Mars. 2022.

Flott vårver med kulde om natta og sol om dagen. Utesauene stortrives. Dei går på lange "snack runder" etter foringa kvar dag. Graset gror og trea har mineralrike skot.

Eg står på og gjer fysioøvelsane mine etter beste evne. Har akkurat runda tre veker med armen i fatle. Savner fjøsstell og sauetid. Har meg ei runde og hilser på alle kvar dag. Sauene hadde nok blitt både forundra og lei seg ellers. ❤️❤️

17. mar, 2022

17. Mars 2022.

Uff. Eg er elendig på å oppdatere her. 😎

Nå har eg egentlig veldig god tid til sånt dill og dull. Fikk operert skuldra mi så den ikkje skal gå ut av ledd meir for nøyaktig ei veke sidan. Så då er det 6 veker med armen i fatle og ca tre mnder før eg kan belaste armen fult igjen. Ufrivillig ferie kalles det. Første to dagane holdt eg på å gå på veggane. No har eg vendt meg til å ha ein heilt annan døgnrytme. Heldigvis er det ingen smerter. Var litt øm og sår første dagane. Verste er å måtte sove på ryggen. Men men det går bedre enn forventa det og. 

Dyra har det òg bra. Har fire personer som passer på dei og steller med dei. 😊 Viktig med ordentlig back up når eg er heilt ute av drift. Har ansatt ei som avløyser som tar den jobben eg og Viktoria vanligvis gjer. Så er det ei workaway jente som er med litt nokre dager for veka. Far min tar seg av sauene som treng pellets og ekstra stell. Og så er far min kunnskapsbasen om noke uventa skjer og ekspert på gjerdefiksing om sauene stikk av. Viktoria er adm dir i mitt fravær og styrer det meste. Ho har sløkkerunda kvar kveld og ser at alt er i orden. Samboeren køyrer forballer på plass med traktoren. Og samboeren er sjølvsagt og i bakhand om noke må fikses. Og så må eg nå innom og sjekke uteganger flokken en gang for dagen og hilse på alle i fjøsen. Hadde blitt deppa om eg ikkje fikk sjå dyra kvar dag. ❤️❤️

Vi har heldigvis komt godt gjennom vinteren og alle er (bank i bordet) friske og fine.

Nå venter vi spent på lamma til Murray og Staub. Det skal bli så godt med nokre Smålamm for heile flokken. ❤️❤️

22. okt, 2021

22.Oktober 2021.

Motivasjon på topp og en fysikk som berre klarer det den klarer.

Det går ikkje fort men nå er det berre 52 sauer igjen å klippe av 146. Små økter med rundt 10 sauer. Tar det sakte og har assistent som tar alle dei tunge taka. Sakte og sikkert kjem vi mot målet.

Drømmer om en stor lottogevinst eller en investor som syns ideen vår er så god at hen har lyst å investere store summer i gården vår. 😊

Drømmer om ny fjøs/påbygg. Og å ha råd å vedlikeholde og reparere på bygg og maskiner vi har. Per dags dato er det kun dyra som blir prioritert. Mat og stell av dei er økonomisk prioritet en. Så kommer lån og faste utgifter. Og så er det lite og ingenting igjen til annet. Men men er i det minste lykkelig med å sjå at dyra har det godt. 😊

16. okt, 2021

16.Oktober 2021.

Vinteren står for døra. Er super glad og stolt over å ha fått flokken min gjennom 2 vintre som slaktefri flokk. 

Likevel har flokken minka med fire værer i år. Sukkermann som vi mista tidlig på året. Jørgen vart plutselig sjuk og døydde i haust. Marseillus måtte vi avlive i haust. Han har hat litt problemer med å tygge, dyrlegen meinte det kunne vere relatert til tannfelling og mulig betennelse etter det, uansett vært det ikkje bedre med tida. Så no var valget egentlig overraskende enkelt å ta. Han kunne ikkje fortsatt slik i vinter. Han hadde en flott sommar og vi kosa og dulla masse med han. Sånn er det å ha ansvaret for dyr. Vi elsker dei og gjer alt vi kan for dei. Likevel er det ikkje alltid nok. Den fjerde som reiste reiste til et tilvære som avlsvær med sitt eget harem. Og vi får tru han får det godt og blir lykkelig der.

Sauene våre får velge sjølv om dei vil gå på bøen eller fjellet. Og i dag kom fjell flokken innom gården. Det var veldig koselig. Dei har en heilt egen aura når en møter dei desse sjølvstendige søyene som styrer seg sjølv. 

Litt vinterfôr er sikra og vi har bestilling på nok. Dei neste vekene må vi prøve å få solgt litt julegaver så vi får finansiert enno ein vinter i denne sauedrømmeverden eg har prøvd å lage her.